torstai 15. lokakuuta 2015

NAISEN VAATEKAAPIN KULMAKIVET OSA 2


1

PIKKUMUSTA

Klassinen pikkumusta on naisten pelastava uniformu ja syystäkin. Sanotaan että kun valitsee mustan, ei voi epäonnistua. Pikkumusta sopii jokaiselle. Se on vakava, mutta viettelevä, tyylikäs ja imarteleva. Täydellinen jokaiseen juhlaan.

Ensimmäisen pikkumustan sanotaan olevan vuonna 1926 Cabrielle "Coco" Chanelin suunnittelema "Ford" -mekko, jonka hän suunnitteli naisten uniformuksi vastaamaan miesten tummaa pukua. Vogue ennusti, että mekosta tulisi yhtenäinen uniformu jokaisen naisen makuun. Aikaisemmin mustaa väriä pidettiin vain hautajaisissa, mutta Chanelin myötä pikkumustasta tuli juhla-asu.

Vaikka mekon luojana pidetäänkin Coco Chanelia, kuuluisaksi sen viimeistään teki Audrey Hepburn Givenchy'n pikkumustassa elokuvassa "Breakfast at Tiffany's" 1960-luvulla.


I ALMOUST GOT INTO TROUBLE AT THAT PARTY... 
I THINK IT WAS BECAUSE OF THE DRESS.
-ILENE BECKERMAN /LOVE, LOSS AND WHAT I WORE


4
3
Rakastan Caroline de Maigretin simppeliä tyyliä! Lyhyt pikkumusta ei ole liian paljastava kun hihoissa on tarpeeksi pituutta. Blake Lively näyttää että pikkumusta toimii vaikka raskaana ollessa. Malli Vasilisa Pavlova säteilevänä hihattomassa pelkistetyssä mekossa. 


Valitse klassinen ja yksinkertainen malli, jotta se käy mahdollisimman moneen tilaisuuten. Yksinkertainen ja laadukas mekko on helppo muuntaa tilaisuuteen sopivaksi koruilla ja asuteilla vuodesta toiseen, vuoden ajasta riippumatta.

Mekko joka on täynnä glitteriä ja paljetteja, tai siinä on joku "hauska" yksityiskohta, saattaa olla juuri se mikä estää pukemasta mekkoa johonkin tilaisuuten tai yhdistämästä johonkin asusteeseen. Mekon tulisi olla hyvää ja tukevaa, rypistymätöntä kangasta, mielellään luonnonkuitua, jotta mekko kestää ja on mukava käyttää.

Oma suosikki mallini on vartalonmyötäinen, lyhyt (hieman polvien yläpuolelle yltävä helma on sopiva, ei liian lyhyt!), mutta olkapäät peittävä mekko. Myös hihat mekossa ovat kauniit. Kun mekko on peittävä edestä, ihoa voi paljastaa esimerkiksi selästä, joka on mielestäni paljon seksikkäämpää, kuin vaikka avoin etumus. Lyhyt vartalon myötäinen mekko, joka paljastaa myös olkapäät, luo helposti halvan ja mauttoman vaikutelman.

2
Miroslava (Mira) Duma ja pikkumusta katutyylissä. Natasha Poly edustamassa asteen paljastavammassa, mutta upeassa  pikkumustassa. 


AVOKKAAT

9

Mustat avokkaat ovat kaikista formaalein naisten kenkäpari, joka käy toimistoon ja iltamenoihin, häihin ja hautajaisiin, minne vain. Mustat avokkaat on helppo yhdistää muihin vaatekaapin klassikoihin. En ymmärrä naisia, jotka omistavat kymmeniä korkokenkiä vaikka käyttäisivät niitä vain kerran kuukaudessa. En usko että kukaan tarvitsee satoja erilasia kenkiä. Oikeasti et tarvitse kuin yhdet mustat ja yhdet beiget avokkaat.

Kenkiä kannattaakin ajatella sijoituksena ja panostaa laatuun. Hyvät ja laadukkaat avokkaat saavat second handinakin ostetun mekon näyttämään arvokkaalta ja sama pätee myös toisin päin. Laadukkaat kengät voivat kestää käytössä jopa kymmeniä vuosia, kunhan muistaa pitää niistä huolen.

On ollut ikävä huomata että naisten kengissä materiaali, hinta ja valmistusmaa eivät välttämättä takaa laatua. Monet kalleimmistakin kengistä on todella huonosti valmistettuja ja sitten niihin lätkästään vain joku kallis merkki. Kannattaakin tutkia kenkien saumat ja miten pohjat on kiinnitetty.


FIRST I'D PUT MONEY INTO SHOES.
NO VARIETY, JUST SOMETHING I COULD WEAR WITH EVERYTHING...
-DIANA VREELAND


KOLLAASI
Farkut ja mustat avokkaat ovat klassikko, Victoria Törnegren ja Ashley Olsen näyttävät mallia. 

Korot muuttavat ihmisen seisomistapaa paremmaksi, selkä kaareutuu ja rinta työntyy eteen päin, painopiste on edessä ja ryhti paranee. Koron tulee olla maltillinen, jotta avokkailla jaksaa kävellä pitkään. Perinteisin ja käytännöllisin korko avokkaissa on lyhyt ja kapea kitten heel -korko (n. 3,5 - 4,75cm). Käytännölliset korot ovat korkeintaan 10 cm korkuiset.

Kannattaa myös miettiä minkä mallinen lesti sopii itselle parhaiten. Terävät ja suipot kärjet luovat illuusion pidemmistä jaloista ja tuovat lisäpituutta lyhyemmillekkin naisille. Vältä kuitenkin liian teräväkärkisiä kenkiä, sillä ne ruttaavat helposti varpaat ja kävelemisestä tulee vaikeaa. Teräväkärkiset kengät jotuu usein ostamaan kokoa tai kahta isompana. Pyöreäkärkiset avokkaat sopivat pitkille sekä normaalipituisille ja -vartaloisille naisille.

On päiviä jolloin haluamme kiduttaa jalkojamme korkeissa koroissa näyttääksemme hyvältä, mutta muista hyvittää kidutus jaloillesi!


2 kommenttia :

  1. Pääsit mun linkkaa blogisi-suosikkeihin!
    http://justchillin-s.blogspot.fi/2015/10/my-faves-link-your-blog.html

    VastaaPoista