sunnuntai 11. lokakuuta 2015

NAISEN VAATEKAAPIN KULMAKIVET OSA 1


vaatekaappi

Olin hetki sitten vielä vähän hukassa oman vaatekaappini kanssa. Törmäsin yhä uudelleen siihen samaan vanhaan "kaappi täynnä vaatteita, eikä mitään päälle pantavaa" -ongelmaan. Tuttua? Kun kaapista ei löydy mitään päälle pantavaa, sinne lähdetään ostamaan jotain uutta. Suurta osaa vaatteistani en ollut käyttänyt kuin kerran ja jostain vaatteistani saattoi roikkua jopa hintalaput!

Tänä keväänä aloitin vaatekaappini rakentamisen alusta ja päätin samalla etten osta enään mitään "ihan kivaa" juttua vain ostamisen ilosta. Toimivan vaatekaapin rakentaminen on pitkä prosessi ja ennen sen aloittamista kannattaakin miettiä omaa tyyliä ja minkälaisia vaatteita kaappiin tarvitsee.

Ensimmäinen askel on inventoida kaapin sisältö perusteellisesti. Heitä pois kuluneet, rikkinäiset, liian isot ja pienet vaatteet ja vie hyväkuntoiset vaatteet vaikka kirpputorille. Jos sinulla on vaatteita joista pidät mutta niissä on pieniä vikoja, kuten liian pitkät hihat tai lahkeet, käytä ne ompelijalla.

Olen koonnut toimivan peruspohjan tuotteista, joiden olisi hyvä löytyä jokaisen naisen vaatekaapista. Nämä ovat vaatekaapin tukipilareita, jotka toimivat jokaisella, iästä tai ammatista riippumatta. Kun perusasiat ovat kunnossa, jokaisen on helppo rakentaa sen ympärille omaa persoonallista tyyliään. 


BLEISERI

1
3

Bleiseri on vaatekaapin kulmakivi, joka tulisi löytyä jokaisen naisen vaatekaapista. Olit sitten töissä pankissa, toimistossa, opettajana tai vaatekaupassa. Riippumatta siitä minkä ikäinen olet, tarvitset ainakin sen yhden.

Tärkein asia bleiseriä hankkiessa on täydellinen istuvuus. On harvinaista että täydellisesti istuva takki löytyisi heti ja sitä varten onkin hyviä ompelupalveluja. Hihojen lyhentäminen tai takin kaventaminen juuri itselle sopivaksi onnistuu helposti ja bleiseri näyttää paljon paremmalta kun istuvuus on kunnossa. Bleiserin on istuttava hartioista ja hihojen on oltava sopivan pituiset. Liian pitkät hihat ovat epäsiistit ja liian lyhyet näyttävät hassuilta. Jos käytät kauluspaitoja bleiserin alla, tulee hihojen mielestäni näkyä reilun sentin verran, samoin kuten miehilläkin. Vältä myös isoja toppauksia.

kollaaasi
2 Tummansininen bleiseri on Kate Middletonin tyylin peruskivi. Vieressä Jessica Alba arkisemmassa bleiseri-lookissa. Sarah Ann Murray on täydellisen bleiserityylin taituri. 

Toinen tärkeä seikka on kiinniittää huomiota materiaaliin. Hyviä materiaaleja ovat esimerkiksi villa, puuvilla ja pellava. Hanki sellainen bleiseri, joka on materiaaliltaan ja väriltään helppo yhdistää muihin vaatekaapin tukipilareihin. Paras väri ensimmäiselle bleiserille on tummansininen.

Perinteisimmissä malleissa on läppätaskut ja yksi -tai kaksirivinen napitus. Itse suosin yksirivistä takkia, jossa on läppätaskujen lisäksi rinta- ja povitasku. Bleiseri käy niin kauluspaidan, neuleen kuin T-paidankin kaveriksi. Yksi suosikkini on yhdistää bleiseri saman väristen housujen kanssa, valkoisen kauluspaidan ja asuun sopivien korkojen kera.


FARKUT

8

Täydellisten farkkujen metsästäminen onkin jo haastava temppu ja siihen tarvitaan aikaa ja kärsivällisyyttä. Kun se täydellinen farkkumalli sitten löytyy, siitä ei hevillä luovu.

Farkut ovat yksi monikäyttöisimmistä vaatekappaleista. Arjen simppelein asu on farkut neuleen tai t-paidan kanssa. Valkoinen T-paita ja siniset farkut ovat yksi klassisimmista yhdistelmistä ja se toimii aina, niin miehillä kuin naisillakin.

Farkut kannattaa valita oman vartalotyypin mukaan, sillä joku malli sopii toiselle paremmin kuin toiselle. Oma suosikki mallini on korkea vyötäröinen ja kapealahkeinen pillifarkku, värinä mieluiten sininen tai musta. Suora perusmalli sopii kaikille vartalotyypeille, kun taas bootcut eli alaspäin levenevä lahje tuo lisäpituutta ja kaventaa reisiä. Boyfriend eli väljä fakkumalli sopii mielestäni vain harvoille. Saumoissa käytetty lanka tulisi olla mahdollisimman lähellä farkkujen sävyä tai klassinen oranssinkeltainen

oliviapalermo Kollaasi
Olivia Palermo ja Anne Hathaway näyttävät upeilta simppeleissä klassisissa sinisissä farkuissa. Ines de la Fressange näyttää mallia pariisilaisesta tyylistä valkoisissa farkuissa. 


DENIM IS THE ONE THING EVERYONE OWNS 
-DONNA KARAN


Moni on luopunut farkuista melkein kokonaan erilaisten joustofarkkujen tultua markkinoille. Täytyy tunnustaa, että olen itsekkin kokeillut Dr. Denimin Plentyjä ja ne kyllä istuvat takapuolesta täydellisesti. Harmi että housuissa on niin paljon joustomateriaalia, että ne menevät todella nopeasti rikki.

Kiinnitän todella paljon huomiota myös takataskuihin. Liian alhaalla pepun alapuolella jatkuvat taskut saavat takamuksen roikkumaan ja näyttämään lattealle. Sopivan korkealla olevat taskut taas tuovat muotoa kivasti takapuolelle. Myös taskujen koko kannattaa ottaa huomioon. Mitä isommat taskut sitä pienemmältä takamus vaikuttaa. Valitse mahdollisimman monikäyttöinen ja simppeli malli, ilman mitään glittereitä ja kuviointeja. 


Mun asukuvien tuotteet: Bleiseri // Blazer Zara, Housut // Trousers Uniqlo, Farkut // Jeans BikBok

2 kommenttia :

  1. Ihanan fresh ulkoasu sun blogilla! :) Aloin myös lukijaksi :)

    http://matildanieminenmusic.blogspot.se/

    VastaaPoista