sunnuntai 15. marraskuuta 2015

ETHÄN SORRU NÄIHIN TYYLIMOKIIN?


UGG_spring_summer_2013_collection4

Meistä jokainen on varmasti joskus epäonnistunut pukeutuessaan ja tajunnut sen vasta jälkeenpäin. Moka huomataan juhlissa kun mekko onkin liian lyhyt tai läpinäkyvä, tai kun olet ostanut massapaidan, jollainen on joka toisella vastaantulijalla. Joskus moka huomataan vasta vuosien jälkeen selailessa vanhoja kuvia: miten ihmeessä on voinut näyttää tuolta ja pukeutua noin? Toisinaan jokin taas ärsyttää jonkun toisen pukeutumisessa.

Pukeutumista ei pidä kuitenkaan ottaa liian vakavasti, virheistä oppii ja epäonnistumisille pitäisi pystyä nauramaan jälkeenpäin. Olen itsekin sortunut elämäni aikana moniin tyylimokiin.

Tässä on lista asioista, jotka minua ärsyttävät pukeutumisessa ja ovat mielestäni kaikista kamalimpia tyylimokia:


Yleisimmät mokat

- Crocsit ja UGGit, ei varmaan tarvitse selittää miksi
- Läpinäkyvät rintaliivien olkaimet. KAIKKI näkevät ne
- Paidat joissa on iso logo tai teksti, kuten Ed Hardy, Guess...
- Kimaltavat tai koristellut farkut
- Tuubimallisen mekon tai topin alta paistavat rintaliivien olkaimet
- Ja itse tuubimekko, lyhyt kankaan pala, joka peittää juuri ja juuri rinnat ja takapuolen
- Liian paljastavat vaatteet, kuten liian lyhyet hameet ja shortsit, mauttoman avoin kaula-aukko...
- Legginssit eivät ole housut
- Feikkituotteet. Uskottavuuden hakeminen piraattilogoilla ansaitsee pään läpi mentävän facepalmin
- Huonosti istuvat vaatteet.


6

Liian trendikkäästi pukeutuminen. Ohimenevät trendit täyttävät kaappisi turhilla rievuilla

- Croptopit, tosi fiksuja hankintoja?
- Älä noudata väritrendejä, vaan käytä sellasia värejä jotka sopivat itsellesi. Vaikka tämän syksyn trendiväri olisikin violetti, pue mielummin vihreää jos väri sopii sinulle paremmin
- Neonvärit. Ehkä kirkkaan keltaiset salikengät ovat ihan kivat, mutta ei minnekkään muualle kuin kuntosalille


1

Asuyhdistelmät, jotka eivät sovi yhteen

- Laskettelutakki ja pikkulaukku? Kysympä vaan että miksi? Tämä on yksi kamalimpia näkyjä
- Oudot värit yhdessä tai liian samansävyinen ylä ja alaosa
- Jos sinulla on jo isot korvakorut ja rannekoru, et tarvise enään kaulakorua ja tiaraa
- Kesämekko ja bleiseri, EI

Pukeudu kuin ikäisesi ja oman vartalotyypin mukaan
 
- Värikkäät sukkahousut sopivat esikoulun oppilaille, ei opettajille
- Pinkki. My little ponyt ja rusetit ovat jo monen esikoululaisen mielestä lapsellisia, sopivatko ne sitten kolmekymppisen naisen pukeutumiseen?
- En tiedä kumpi on pahempi, teini-ikäiset jotka pukeutuvat liian paljastaviin, jopa hutsahtaviin vaatteisiin vai sitten nelikymppinen croptopissa ja farkkulegginsseissä?
- Liian isot tai pienet vaatteet. Kun että tunget itsesi väkisin M -kokoiseen mekkoon, ei tarkoita että olisit kokoa M, vaan saa sinut näyttämään entistä isommalta


3
sukkikset

Mitkä ovat mielestäsi kaikista pahimmat tyylimokat? 

Jäikö joku mielestäsi kamala moka puuttumaan listasta tai oletko joskus sortunut johokin näihin tyylimokiin?

.

8 kommenttia :

 1. Laskettelutakki, pikkulaukku ja siihen vielä valkoiset keinonahkasaappaat..ai että �� silmät itkee verta aina niitä nähdessään!

  VastaaPoista
 2. hahahah! Ihan huikee postaus :D Toi yleisimmät mokat osio... kauhee miten moneen tajuu syyllistyneensä joskus teininä ja nyt vaan miettii tosiaan että M I K S I ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo sama homma... joskus on ihan tuskaa katsoa omia kuvia teiniajoilta :D

   Poista
 3. Plääh :D Mieluummin kaikki edellä mainitut on kuin basic bloggaajalook eli soccer mom jo nuorena: beigeä, tylsää, sinistä, tapettiin sulautuvaa, persoonatonta, farkkua, yksityiskohdatonta...

  Tietenkin jos pukeutuminen/ulkonäkö ei kiinnosta ni helpoin koota on tollanen joka makuun ja tilanteeseen sopiva, tylsä ja tasapaksu tyyli, jota kukaan ei katso kahta kertaa.

  Ei oo sinunkaan tyylistä oikein mitään hyvää tai pahaa sanottavaa. En ois varmaan tätäkään blogia seurannut montaa viikkoa (ennen kuin nyt lopetan kun ei maku kohtaa) ellei ois yksinkertaisesti käynyt niin että nää postaukset hukkuu tonne muiden sekaan. Hassua.

  VastaaPoista
 4. Makunsa kullakin. Yllä luetellut ovat kuitenkin omasta mielestäni tyylivirheitä räikeämmästä päästä.

  Oma tarkoitukseni on pukeutua klassisen kauniisti, eikä niinkään huomiota herättävästi.

  Minun mielestä on parempi herättää huomiota kauniilla leikkauksilla ja laadukkailla materiaaleilla kuin pukeutumalla huutomerkkiin :)

  VastaaPoista
 5. Osittain yhdyn mainitsemiisi kohtiin, lähinnä liian paljastavan pukeutumisen ja liian pieniin vaatteisiin änkäämisen osalta. Mutta esimerkkeinä käyttämäsi Nicki Minaj ja Lena Dunham edustavat mielestäni persoonallista pukeutumista, iästä viis. Vaikka heidän tyylinsä onkin todella kaukana omastani, ihailen suuresti tällaisia ihmisiä, jotka uskaltavat pukeutua juuri niinkuin haluavat ja ovat uskollisia omalle tyylilleen, vaikka se ei suurta massaa miellyttäisikään. Itse olen intohimoinen vaatetuksen ja muodin harrastaja ja minusta maailma olisi erittäin tylsä paikka jos kaikki pukeutuisivat samanlailla tai blogissasi mainitsemiesi ”pukeutumissääntöjen” ja etiketin mukaan. Ymmärrän ja kunnioitan tyyliäsi, mutta totuus on että suurin osa suomalaisista ”muoti” bloggaajista kategorisoituu tyyliltään aika lailla tähän samaan lohkoon kanssasi (tai ainakin hyvin lähelle). Joten enemmän hatun nostoa niille massasta rohkeasti erottuville oman teiden kulkijoille! Persoonallisuus ei ole mautonta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en henkilökohtaisesti pidä liiasta pinkin pukemisesta pukeutumisessa ja se ei ole mielestäni kovin tyylikästä. Joku voi olla tietenkin täysin eri mieltä. Kuvat ovat vain esimerkkinä tuohon osioon, kuten myös monet muutkin tässä postauksessa käyttämäni kuvat. Onhan Kim Kardashiankin monen tyyli-ikoni, vaikka tuossa käyttämässäni kuvassa hän onkin hassun mekon yllensä valinnut. En minäkään halua että kaikki pukeutuvat samalla tavalla ja on mahtavaa että maailmasta löytyy monia eri tyylejä! Postauksen aiheena olikin mitkä ovat mielestäni pahimpia tyylimokia, ei haukkua Nicki Minajin tai Lena Dunhamin tyyliä ;)

   Poista