sunnuntai 8. marraskuuta 2015

NAISEN VAATEKAAPIN KULMAKIVET OSA 4

Naisen vaatekaapin kulmakivet viimeinen osa.

12.1

T-PAITA

T-paita on helppo, sen voi yhdistää melkein mihin vain. Ei ihmekkään että t-paita on yksi maailman eniten käytetyistä vaatekappaleista.

Klassinen valkoinen t-paita tuli tunnetuksi 1910-luvulla Yhdysvaltain merivoimien aluspaitana. Ensimmäisissä t-paidossa oli lyhyet hihat, pyöreä kaula-aukko ja paidat valmistettiin puuvillasta. Vielä tuolloin t-paita oli alusvaate, eikä sitä pidetty julkisesti.
T-paidan uskotaan saanensa nimensä T:n muotoisesta leikkauksesta.

T-paidan suosio päällysvaatteena kiihtyi elokuvateollisuuden myötä. Marlon Brando pukeutui ohueen, tyköistuvaan valkoiseen t-paitaan, joka paljasti tähden lihaksikkaan vartalon elokuvassa "A Streetcar Named Desire" 1950-luvulla ja loppu onkin historiaa.


collage22
Miranda Kerr:in asu on yksinkertaisuudessaan täydellinen. Tällä hetkellä bloggaaja Britanny Bathgaten tyyli on yksi mun suosikeista, niin kivoja ja simppeleitä asuja. Olen himoinnut tuota Comme Des Garconsin Play t-paitaa jo ikuisuuden.. 


Tässäkin tapauksessa klassikkomalli toimii parhaiten. Valkoinen, O- tai V-aukkoinen laadukkaasta rypistymättömästä puuvilaasta valmistettu malli toimii aina.

Yksinkertaisuudessaan t-paita on parhaimmilaan yksi seksikkäimmistä vaatekappaleista mitä nainen tai mies voi päälleensä pukea. Paidan tulee olla istuva, niin hihoista kuin vyötäröltäkin. Toisaalta naisten pukeutumisessa löysä t-paita yhdistettynä tiukkaan alaosaan, näyttää sekin todella hyvälle.

Klassisessa mallissa ei ole tekstiä tai muita printtejä. Saumojen tulee olla suorat, sivusaumat eivät saa kiertyä eteen tai taakse. Putkeen kudottu paita on hyvä vaihtoehto jos haluaa välttää saumoja, mutta naisten pukeutumisessa tämä malli ei aina istu niin hyvin.


TRENSSI

kate_moss

Hyvin istuvaan laadukkaaseen takkiin kannattaa investoida. Takki päällä tullaan joka paikkaan ja se luo ensivakutelman sinusta ja vaatteistasi.

Jokaiselta tulisi löytyä ainakin yksi hyvä välikausitakki, jonka malli riippuu täysin tyylistäsi. Klassisin ja ajattomin on trenssi. Se käy niin jakkupuvun, farkkujen, kuin pikkumustan kanssa. Ainoa poikkeus on ettei trenssiä koskaan pueta pitkän mekon tai hameen päälle. Vyötä ei ole pakko köyttää kiltisti ympäri ja rusetille, vaan sen voi myös solmia huolettomasti takin takapuolelle.

Klassinen trenssi on hieman yli polvien yläpuolelle yltävä, kaksirivinen, hieman alaspäin levenevä takki. Olkapäitä koristaa epoletit, takin takaosassa on napilla kiinnitettävä sadeläppä ja hihansuissa on kiristettävät soljet. Täydellisen takin metsästämiseen kannattaakin käyttää aikaa ja rahaa, sillä hyvä takki on monivuotinen investointi.

collage1
Jessica Hart on sitonut trenssin vyön rennosti takin takapuolelle klassisessa Burberryn trenssissä. Budjettivaihtoehtoa metsästävän kannattaa selailla nettikauppoja, sillä monia kauniita trenssejä löytyy edullisimmiltakin merkeiltä. Kuvassa Ines de La Fressange Uniqlon trenssissä. 


Mieti takin väri tarkoin, ettet kyllästy siihen ja takki on helppo pukea mahdollisimman monien asujen kanssa. Hyviä toimivia värejä ovat beige, musta ja sininen. Takin tulisi olla vettähylkivää ja tuulenpitävää laadukasta kangasta. Vältä keinokuituja ja liian ohutta puuvillaa.

Omalle kohdalleni sitä täydellistä yksilöä ei ole vielä löytynyt, mutta jatkan kovasti etsintöjä. Nahka- tai tikkitakki on myös hyvä vaihtoehto välikausitakiksi, joista jälkimmäisen olen tänä syksynä hankkinut Barbourilta.


Onko täällä muita vaatekaapin uudelleen rakentajia? Herättikö postaus kysymyksiä?
Löytyykö sinulta jo nämä kaikki, vai onko jokin muu juttu oman tyylisi peruspilari?

Kirjoita kommentti!
2 kommenttia :

 1. Hyvä sarja ollut tämä vaatekaapin kulmakivet! Yksi juttu jäi mietityttämään, nimittäin trenssin käyttö pitkän hameen/mekon kanssa. Näyttääkö se vain typerältä vai onko se jokin "etikettisääntö"?
  Olisi kiva lukea sun harrastuksista ja varsinkin siitä miten harrastat liikuntaa! Lisäksi sisustuspostauksia odottelen :)
  Kiva kun olet taas alkanut kirjoittamaan blogia! Ihanaa syksynjatkoa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Mitään virallista "etikettisääntöä" tuohon ei ole, mutta pitkä hame/mekko näyttää vain jokseenkin typerältä ja tyylittömältä trenssin kanssa puettuna, tässä esimerkki :

  http://fabfashionfix.com/wp-content/uploads/2013/02/floral-maxi-dress-with-trench-coat1.jpg

  Pitkän mekon kanssa lyhyempi takkimalli on sopusuhtaisempi ja tyylikkäämpi vaihtoehto (Pitkällä mekolla tarkoitan sellaista, joka yltää pidemmälle kuin trenssi).

  Postausaiheita otan mielelläni vastaan ja sisustuspostausta olen suunnitellutkin ja liikuntapostaus kuulostaa myös hyvältä idealta!

  Mukavaa syksyä myös sinulle! :)

  VastaaPoista