lauantai 28. marraskuuta 2015

VIERAILULLA OULUN MARIMEKOSSA

11

Pääsimme eilen Eveliinan kanssa moikkaamaan Marimekon uutta toimitusjohtajaa Tiina Alahuhta-Kaskoa Oulun Marimekossa. Tiina oli Oulussa kertomassa Marimekon terveisiä ja tapaamassa asiakkaita henkilökohtaisesti. 

Tiinan oli tarkoitus tulla paikalle klo 16:00, joten saavuimme paikalle hyvissä ajoin. Myymälä täyttyi nopeasti asiakkaista, sillä sen lisäksi että Tiina oli tulossa paikalle, illan aikana kaikki Marimekon tuotteet olivat -20% alennuksessa.


2
6

Katselimme odotellessamme myymälän valikoimaa ja täytyy sanoa että Marimekko on parantanut valikoimaansa huomattavasti viimeisen vuoden aikana! Löysin niin monta kaunista mekkoa, etten edes osanut päättää minkä niistä eniten haluaisin, joten mekon hankkiminen jäi vielä vähän myöhemmäksi.


5
3
1
16
15
4
8

Ensivaikutelma Tiinasta oli että ompa ihanan pirteä nuori nainen ja fiilis oli kuin olisi jutellut jonkun hyvän kaverin kanssa! Kyselimme Tiinalta Marimekon uudistuksesta ja itse Tiinan matkasta toimitusjohtajaksi. Nainen kertoo työskennelleen Marimekon parissa jo kymmenen vuotta ja toimitusjohtana hän on toiminut huhtikuusta alkaen. Minusta on hienoa että Tiina on tähän tehtävään valittu, sillä suomessa naiset ovat pörssiyhtiön johdossa harvinaisia, mutta tämä ei näytä naista hetkauttavan.


12

Mielestäni Marimekon modernisoinnissa ollaan onnistuttu hyvin, sillä huomaan kuinka heidän tuotteensa vetoavat minuun sekä muihin nuoriin naisiin ihan eri tavalla kuin vaikka vuosi sitten. Marimekosta näyttää tulleen suosittu myös nuorempien keskuudessa. Värejä on yhdistetty hauskasti, kuten vaikka Tiinan päällä olevassa Polly-mekossa on vaaleanpunaista ja punaista. Myös vaatteiden leikkaukset ovat nyt paljon toimivampia. Keskustelimme myös Marimekon laajennuksesta ja Tiina kertoi liikkeitä löytyvän jo 150 ympäri maailmaa, joista viimeisimmät on avattu Dubaissa.


13

Monista suosikkimekoistani olivat koot valitettavasti loppuneet. Päädyin kuitenkin sovittamaan tätä Kerstin-mekkoa ja se oli superkiva! Pidin erityisesti mekkojen ajattomasta leikkauksesta ja tuotteissa käytetyistä materiaaleista.

Lopuksi saimme vielä matkaan suloiset sydämen muotoiset koristeet joille löytyi heti paikka joulukuusestamme.


17

Marimekon tuotteista kiinnostuneille tiedoksi, että vielä tänä viikonloppuna KAIKKI normaalihintaiset tuotteet ovat -15% sekä erä vaatteita ja koruja -30% alennuksessa!

Mitä mieltä te olette uudistuneesta Marimekosta?

2 kommenttia :

 1. Mitä mieltä olet Marimekon kotimaisuudesta, kun oikeasti murto-osa marimekon toiminnasta on oikeasti suomessa? Ja kuinka paljon vaakakupissasi painaa yrityksen näennäinen kotimaisuus? Miten yleensä olet tarkka ostamiesi tuotteiden alkuperästä, hankitko tietoisesti tuotteita joilla on ns. puhtaat paperit?

  Terkuin, Jennika P

  VastaaPoista
 2. Hei Jennika!

  Rehellisesti sanottuna kotimaisuus ei ole minulle tärkein asia, vaan ennemmin se millaista materiaaleista, missä ja miten tuotteet on valmistettu. Pyrin kuitenkin välttämään kehitysmaissa liukuhihnatuotannolla valmistettuja tuotteita ja ostamaan vaatteeni sellaisilta yrityksiltä, joista tiedän missä, miten ja kuka tuotteet on valmistanut.

  Ymmärsin kuitenkin että Suomi on edelleen Marimekon merkittävin valmistusmaa ja se on mielestäni hyvä juttu. Marimekko on kansainvälistynyt entisestään viime vuosien aikana, joten myös tuotantoa on täytynyt lisätä ja valitettavaahan se on että silloin tuotantoa mahdollisesti siirretän myös kehitysmaihin.

  Marimekko kuuluu kuitenkin myös eurooppalaiseen Business Social Compliance Initiative -aloitteeseen, jonka tavoitteena on edistää työolosuhteiden valvontaa ja kehittää työolosuhteita globaaleissa hankintaketjuissa.

  Plussaa heille myös siitä, että he haluavat luoda tuotteita jotka kestävät pitkään ja joilla on mahdollisimman vähän ympäristövaikutuksia.

  VastaaPoista